Tovább a Wekerlei Borúton

Az idei lesz a negyedik Wekerlei Borút rendezvény a kispesti Kós Károly téren. Most is az ország számos borvidékéről jönnek hozzánk „házhoz” a borok és a borászok. 2010-ben 10 kiállító kínálta termékeit Wekerlei Napok lassan hagyománnyá váló borkóstolóprogramján, amelynek keretében több száz látogató kóstolta kisebb és nagyobb pincék termékeit. 2011. szeptember 10-11-én ismét 10 kiállítót várunk.

Reméljük, hogy idén kegyes lesz hozzánk az időjárás és eső nélkül lehet beszélgetni a sátrak közötti asztaloknál a barátokkal, a kíváncsiak pedig a borászoktól érdeklődhetnek a különböző szakmai fogások után. Az egri borvidéket idén is a különleges borairól megismert és szintén wekerlei kötődésű Fekete Cseresznye Pince fogja képviselni. Tokaj-hegyalja hungarikum fajtáit a méltán egyre népszerűbb Lenkey Pincészet mutatja be, a nyarat pedig a Váli Bor badacsonyörsi nedűi idéztetik majd fel a kilátogatókkal. A Balaton felvidéki ízeket Felsőörsről a Gelléri Pince is igyekszik majd megkedveltetni a kóstolókkal. Szekszárdról a Szeleshát Szőlőbirtokot sikerült idén megnyernünk. 2011-ben Villány mutatkozik be több kiállítóval a rendezvényünkön: a tavaly nagyon sikeres Jackfall Bormanufaktúra mellé a Janus Borház és a Ruppert Szőlőbirtok csatlakozik. Újdonságként egy alig ismert borvidékről, Mohácsról érkezik hozzánk a Planina Borház. A Wekerlei Bortár, telepünk kis vino tékája, idén is, mint eddig minden évben, színesíti a borkínálatot.

A program szombaton délután indul, majd vasárnap délelőttől a zárásig teljesedik ki. Az előző évekhez hasonlóan a Wekerlei Társaskör Egyesület által árusított, emblémázott pohárból lehet kóstolni. A rendezvényt kiegészíti egy házi sajt kóstoló, valamint a Wekerlei Sodrófa díj süteménysütő verseny sós kategóriájú megmérettetése is. A 20. Wekerlei Napok pedig koncertekkel, kirakodó vásárral, gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket. 

Aki váridőben kisebb forgatagra, mégis jó magyar borokra, kedves borászokra vágyik, annak itt a helye!

Megjegyzések