St. Andrea - akutyafáját 2007

Nagyon jó kis bor, a kékfrankos dominál, ezt szépen kerekíti a másik két fajta, és pont annyit állt hordóban, amennyit a teljes összhang megkíván. Sima, bársonyos, könnyed, mégis testes, tartalmas. Nagyon tetszett, ritkán van szerencsénk ilyen szép tételhez.

Néhány paraméter a pince honlapjáról:
Szőlőfajta: kékfrankos 60%, merlot 22%, pinot noir18%,
Borkészítés: 15 hónap fahordós érlelés
Extrakt-tartalom: 29,2 g/l
Cukortartalom: 1,0 g/l

Megjegyzések

  1. Lenyegeben egy bikaver, csak maskepp hivjak. Amugy nagyon rendben van azert az arert.

    VálaszTörlés
  2. Igen, lehetne bikavér, de azokat ők magasabbra pozicionálták.

    VálaszTörlés
  3. Igen, szép kis házasítás, valóban lehetne akár bikavér is, azonban a kékfrankos túlsúlya szerintem kicsit kilóg a bikavér változatosságából. (Még az is lehet, hogy törvényileg sem engedélyezett az 50% feletti fajtahasználat a bikavérben, de ennek utána kellene járni.)

    VálaszTörlés
  4. A bikavér nem mutathat fajtajelleget, mondá a szabály. Habár konkrét, a részarányra vonatkozó határt nem találtam (nem is indikolt, hiszen van bikavér bizottság), és a kékfrankos bigámiája az eredmény miatt itt igazán megbocsátható, egyet kell értenem Gyulával - ez mégsem lehetne bikavér.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése