Font Ezerjó Selection 2006

A beszerzés történetét és hátterét remélhetőleg Endrétől hamarosan megkapjuk e sorok között, mert mentségéül szolgál(hat) a szerintünk elfáradt bornak. Tudjuk, hogy a homokon általában nem évtizedes távlatokban gondolkodnak palackozáskor, és a fajta sem feltétlen erre termett. Kattintásra nagyítható a hátcimke a hivatalos bemutatásért.

E - Egy nagykereskedőnél előfordul, hogy pár palack eltűnik a borrengetegben, azután egyszercsak előkerül. Így történt esetünkben is (no meg a '7-es Bogyólé, és - gondolom - a szintén '7-es Font siller kapcsán is). Nem is vettem volna meg, ha nem kapok egy olyan ajánlatot, hogy levásárolhatom az árát, ha nem találjuk jónak. Levásárolom.
Az egyébként hiba nélküli (Gyula ezzel mintha nem értett volna egyet), érett, szép színű, koros illatú bor már rég nyugovóra tért. Ezért különösen disszonáns volt a benne fellelt - három évvel ezelőtti palackozását tekintve jelentős mennyiségű - szén-dioxiddal.

Megjegyzések

  1. A bor maga nem volt hibás, de a kora révén, mintha enyhe törést éreztem volna. Nem borhiba, hanem tárolási hiba. Persze, lehet, hogy simán csak öreg volt. Az is egyfajta tárolási hiba: meg kellett volna inni tárolás helyett. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése