Mészáros Pál pinot noir rosé 2010
Az év első bora, legalábbis számunkra. De ez nem annyira fontos, nem szeretnénk ebből versenyt csinálni, sem a borászokat arra ösztönözni, hogy ezt tegyék. Azért persze kíváncsian estünk neki. És hogy milyen? Érdekes! Vastagon bevonja a nyelvet, mégsem képvisel erős ízvilágot. Egyértelműen vajas textúrával rendelkezik. Parádi víz ásványi sókkal (Gy), citrusok (G), fenyő (Z). Ott a pont, fenyő! Lóg a levegőben, nem tudjuk hova tenni, ilyet még nem ittunk, és ez teszi vonzóvá. Annyira nem magasztaljuk (Gábor kicsit jobban, mint a többiek), tényleg nincs jobb szó rá, mint hogy "érdekes".
ha pezseg akkor az nem rolmott még meg??
VálaszTörlésKedves Névtelen!
VálaszTörlésTapasztalataink szerint egyáltalán nem baj, mert gyakran dúsítják a bort szén-dioxiddal palackozáskor a frissesség megőrzése céljából, de nem példa nélküli a hozzáadás nélküli szénsavtartalom sem a friss boroknál. Persze ha valami nagyon nem stimmel vele, vagy szélsőségesen pezseg, az lehet valamilyen technológiai hiba a töltéskor.