Somlói furmint 2007.

Mivel elfelejtettem lefényképezni, vennem kell még egy palackkal.
Az elfogyasztásával nem lesz gond, mert ez egy jól sikerült furmint, olyan, ami a hovatartozását sem tagadhatná le.
Mivel jobbat nem tudok, idézek: Furmint -
Illata fiatalon az érett almára, ászokolás után mézre és dióra emlékeztet. Egy magyar úr. Extrakt-gazdag, tüzes, néha robusztus, kifejezetten savhangsúlyos, igényli az érlelést (ez Somlón 3 év), viszont jól eltartható. Igazi hungaricum!
A szöveg a Tornai Pincészet honlapjáról való. Miért innen?
A bort ugyanott vettem, mint a tegnapi bejegyzés alanyát. Az ára jó volt (jónak tűnt - hiszen ebből csak utólag lehet bizonyosság), és Tornaiék palackozták. (Az ilyen láncoknak szánt borok címkéin ritkán van feltüntetve más, mint a forgalmazó, vagyis a bolt, ahol éppen járunk, ami engem bosszant is. Szerintem nem az a ciki, ha egy-egy láncban nyomott áron megjelenik egy ismert borász, borászat, hanem, ha a minőség nem vállalható. Lehet, hogy általában nem is az?)
Egyszer élünk - gondoltam, és a tegnapi kortyok alapján azt mondom, bizony jól döntöttem, hogy belöktem a kosárba. De bármily valószínűtlen is, azért mégsem hagyott nyugodni a gondolat, hogy talán csak náluk palackoztatott valaki, így kénytelen voltam felhívni őket, hogy a sajátjuk-e ez a bor. Vállalták (persze, ezt én is vállalnám).



Alkohol: 13%
Ára: 700Ft körül

Megjegyzések

  1. Jogos a felvetés, hiszen a Kerka-borokat is ők palackozzák (ha jól emlékszem).

    VálaszTörlés
  2. Mégiscsak lefényképeztem még időben a palackot, de mert a tegnapi mintavételezés is igen jóra sikeredett, a tartalék beszerzése nem maradhat el.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése