Weller Borház - Badacsonyi Pinot Noir 2006

Belövőbor, a pinók sarokköve, annak minden kötelező elemével: kicsit barnás árnyalat, friss- és aszalt gyümölcsök, köcsögben érlelt lekvár. Zárkózottan indít, de a korty közepén megmutatja minden báját, majd nem túl hosszú lecsengéssel hagyja el ízlelőbimbóink mezejét. A helyi jellegzetességek nem fedezhetőek fel benne, amit kicsit sajnálok, viszont ez hozzájárul ahhoz, hogy etalon fajtaborrá váljon. Kellemes.

Megjegyzések

  1. gyenge a kiszolgálás - a borok bemutatása

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. mi múlt nyáron többször is jártunk a Weller Borházban. nagyon pozitív élmény volt, hogy nem kértek el minden kóstolt borért 4-500 forintot, ennek ellenére mindig több ezret otthagytunk, mivel sosem távoztunk üres kézzel. ajánlom a Zeuszt és a Bodza ízesítésű borukat! a professzionálisabb borbemutatást én is hiányoltam, de a vendégszeretet kárpótolt.

    VálaszTörlés
  4. Három estét sikerült eltölteni - szó szerint - a Weller pincében ezen a nyáron. Nekem a Sauvignon Blanc tetszett a legjobban, de ízlett a Rose, és a chardonnay, valamint a Pinot Noir is. Feljebb hiányolták a borok bemutatását. Én 1 mondat és egy korty után el tudom dönteni, hogy szeretem az adott bort vagy nem. Ha érdekelt valami, megkérdeztem és kaptam is választ, de nem is akárhogyan. Nagyon speciális borbemutatókat kaptunk, élvezetes stílusban. Biztosan visszamegyünk még! Spongya Bob

    VálaszTörlés
  5. A bejegyzés megírása óta én is találkoztam a borásszal a Badacsonyi Borheteken. Hosszasan mesélt a borairól, a területről, a technológiáról és minden felmerülő kérdésre készséggel válaszolt. Sem a bemutatásban, sem a vendégszeretben nem volt hiány. Remélem, hogy a közeljövőben én is eljutok a pincébe eltölteni néhány estét.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése