Szűztermés új hordóban
Na, ilyen címkénk (tag-ünk, nem tagunk) sem volt még. A mecseknádasdi családi pincészet palackjai eddig nem vonzották a kezemet, a szememet is csak annyira, hogy egy kiskun-háromszögi erjesztőüzemmel azonosítsam. Endre vette a bátorságot - mert felfigyelt a szűz szóra - és illedelmesen bemutatkozott, megfogta, magáévá tette, majd bedobta a közösbe.
A kadarka Szekszárdon nem idegen, szép tételek készülnek arrafelé. Reméljük márciusban mi is találkozunk néhánnyal. De most nézzük Weklerék szűztermését 2006-ból, amelyet új hordóban érleltek.
Illat: intenzív, gyümölcsös, majdnem édeskés
Szín: piros, enyhén barnás
Íz: könnyed, nem bonyolult. Endrének tetszik, bár savanykásnak mondja. Nekem első körben túl csersavasnak tűnik, (talán) ezért kicsit semmilyen.
Néhány nap múlva az egyharmad palacknyi maradékot visszakóstolva annyiban változott, hogy az újhordó jellegzetesen előkerült illatban és ízben is.
A kadarka Szekszárdon nem idegen, szép tételek készülnek arrafelé. Reméljük márciusban mi is találkozunk néhánnyal. De most nézzük Weklerék szűztermését 2006-ból, amelyet új hordóban érleltek.
Illat: intenzív, gyümölcsös, majdnem édeskés
Szín: piros, enyhén barnás
Íz: könnyed, nem bonyolult. Endrének tetszik, bár savanykásnak mondja. Nekem első körben túl csersavasnak tűnik, (talán) ezért kicsit semmilyen.
Néhány nap múlva az egyharmad palacknyi maradékot visszakóstolva annyiban változott, hogy az újhordó jellegzetesen előkerült illatban és ízben is.
Ami szerintem mindenképp hiba, az az eltúlzott újhordóhasználat. 18 hónap?
VálaszTörlés