Maczkó, avagy meglepetés a fa alatt

Nem bársonyos, mint egy plüss maci, a színe még egy csipetnyi barnás árnyalattal sem rendelkezik. Az illata már inkább lehetne mackósnak nevezhetó: nyers, kissé állatias, de nem is erőltetném annyira ezt az összehasonlítást. Nem, ha nem egy Maczkó gyűjtötte volna be a gyümölcsöt. Begyűjtötte, hordóba, majd palackba tette.
Az érdem azonban az enyém, mert a különböző fajták egyencímkéje, és az általam - a közelsége miatt - leggyakrabban látogatott bolthálózat selectio-ját jelző extra biléta ellenére megvettem. Szerintünk jó. Kriszta újra rendelt. Talán még Gyulának is ízlene, aki így böjt előtt még teleinná magát különféle állatokkal, de sehol nem lel rájuk. Vettem egyet a csapatnak is, de igyekezni kell, mert a csomagolásra azért jellemző, hogy a kapszula (azt hiszem) cink teteje a legtöbbről már az üzlet polcán is hiányzott, és mire hazaértem, arról is leesett. Ezzel azt akarom mondani, hogy hamarosan kinyitjuk. Aki bújt, aki nem … (úgy értem: előbújt)
Alkohol: 12,5%

Megjegyzések

  1. Közös kóstolónkat a rajnai sor elé időzítettük házi hamburger mellé (kétszer darált hátszín, grill serpenyő, sült békön + mindenféle földi jó. Nyami.).
    Gyorsan elfogyott. Finom, könnyed, gyümölcsös. Gábor szerint primőrös. Bizony.

    Kiemelném még azt a meghökkentő tényt, hogy az üres pohárnak enyhe, de határozott curry illata van. Kriszta és Gábor is alátámasztja a megfigyelésemet.

    Máskor is szívesen látjuk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése