Csobánci kooperáció
A Beöthy János és Tóth Sándor nevével fémjelzett együttműködés nem kap különösebb sajtót az elektronikus médiában, mi (K+Gy) is a VinCE-n találkoztunk velük először. A badacsonyi terroir kötelező nyári köreibe beiktattunk (Gy+G) hát egy ismerkedést a pincészettel, mert a Csobánc (szerencsére) egyébként sem számít a borvidék agyonmarketingelt tanújának. Maga Beöthy úr volt a vendéglátónk, aki azzal is megerősítette e bejegyzés első gondolatát, hogy kizárólag előzetes bejelentkezéssel fogad látogatókat, mert nem szeretné útszéli betérőnek tudni a pincéjét. Ez egyébként ugyancsak nehéz feladat lenne, mert a hegyoldalon majdnem a lakott terület felső határáig kell gyalogolnia a kíváncsi borbarátnak. A 40 fokos hőségben, kerékpárokkal nehezített mászás után a pince előtérének hűvösében ásványvízzel próbáltunk akklimatizálódni, miközben a borászat rövid történetét hallgattuk. Megtudtuk, hogy az idegenbe szakadt hazánkfia, 30 év elteltével és meglehetős nemzetközi gasztronómiai-kereskedelmi t