Dúzsi Tamás Szekszárdi Rose 2008

Egy gyors szösszenet. Múlt héten olvastam, hogy egy nemzetközi versenyen aranyat kapott egy 2008-as tételével a rozékirály. Gyorsan vettem egyet a közeli szuperben. Kellemes, kiegyensúlyozott, finom bort kaptam.
A weben három féle Dúzsi rozét találtam 2008-as címzéssel (később kiderült, hogy az egyértelmű kulcsszavak használata nem elég). Ezért (is) csak egy előhang ez a bejegyzés. Ezt kóstoltuk mi:

Ezek pedig a többiek:

UI: Azóta már számomra is kiderült, hogy 6-8 fajta rosé bort készített Dúzsi Tamás a 2008-as évben, ebből három kapott aranyat azon a bizonyos megmérettetésen.







UPDATE:

Azóta megkóstoltuk a kékfrankosból valót is. Sokkal élménydúsabb, mint a fent említett tétel. Intenzív illatú, de mégsem sok, mert nem édeskés a "felszaga". Ízében is hasonló, mert a gazdag zamatok a korty végére szárazba, szinte kesernyésbe hajlanak. Kellő és elegendő szénsavval dúsították, nagyon jóleső, friss ital.

Megjegyzések

  1. Majd lesz a 6-os rozé válogatás nálunk. Menoir-ból, Kadarkából, Pinot Noir-ból, Merlotból stb.

    VálaszTörlés
  2. Ritkán iszom bort, de akkor finomat, és vörösbornál sosewm adom szekszárdinál alább.Nem lehet vele melléfogni. Szekszárdi borászok, Ti müvészek vagytok. Köszönöm! Gyuri Budapestről.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése