Szekszárdi Rosé Cuvée 2008

Olcsó bor - akciósan! Ez ám a nagy kihívás: ennyiért (599,-) mit lehet kapni? A Liszt Pincészet persze nem a hatalmas tételeiről közismert, de tapasztalataim szerint a maga 1000 alatti kategóriájában kielégítő eredményeket mutat.

Ebben az esetben is erősíti ezt a meggyőződést a pincészet, ugyanis dömping-szerű árazását felülmúlja a minősége. A 2008-as rozék eddigi tapasztalatai alapján ismerősen köszön vissza a kesernyés lecsengés, ami szerencsére egészen rövid, utóízében már nem is érezni. Igaz, mást sem nagyon (se jó, se rossz). Illata és zamata kiegyensúlyozott, egymással is harmóniában vannak. Nem ígér többet szaglás alapján, és nem is lep meg a kóstolást követően. Savasságát nem tudom hová tenni: vagy enyhe szénsav adja a gerincét, vagy ez a tényező is idomul az említett egységes hangoláshoz. Összességében gyümölcsös, illatos, ugyanakkor nem erőszakos, ezért ügyesen hangolt tömegcikk. Kategóriájában mindenképpen best-buy.

Ami lehúzza, és talán általában véve elriasztja a kíváncsi érdeklődőket, az a külcsín. Ezen idővel illene változtatni...

Megjegyzések