Ruppert merlot 2009 hordóminta

Endre szerezte talán a Borzsongáson. Igazán jól beletrafált!

(valamit az előzményekről?) Ó, igen, a Borzsongás! "Garanciális" csere ügyében látogattuk meg ezt a rendezvényt Gyulával, de olyan jól sikerült, hogy csak kb. kettőkor értem haza. A kínálat áttekinthető, kis túlzással feltérképezhető volt, mert ott, a Fonóban nincs is lehetőség túl sok borászat megjelenésére. Ruppertéknél a tavalyi Wekerlei Borúton megismert arcok fogadtak (Gyula itt is feltett egy polgáros kérdést, de tény, hogy hamarabb érkezett, mint én), és beszélgettünk kicsit a formálódó 2011-es borokról. Bevásárolni semmiképpen nem akartunk, de ezt a hordómintát mégsem hagyhattuk ott. Hogy erről a merlot-ról konkrétumokat mégsem igazán tudunk, az betudható az este hangulatának. (IE)

Ő maga túlérettre tippelt a színe és az illata alapján. Mi sötét színre, sűrű anyagra, Gy. fajtás merlot-ra, és komoly, de elegáns fára emlékszünk, szép harmonikus, gömbölyű borra.
Sajnos nem jegyzeteltünk és a jelöletlen palackot sem volt érdemes lefotózni, de mindenképpen meg kellett örökíteni, mert nagyon jól csúszott, és többször felemlegettük azóta, hogy milyen kellemes élményt nyújtott.

Megjegyzések