Váli szürkebarát 2010
Egyszer már kóstoltunk héjon tartott szürkebarátot, az is meghatározó élmény volt, de ha lehet, ez még azon is túltett!
A technológia: "(...) 18 órás héjon áztatás (...) fele reduktívan, a másik fele új 500 literes tölgyfa hordóban erjedt, majd fél éves palack érlelést kapott."
Az eredmény: gyönyörű bor.
Barackvirág-narancs szín, friss, egyben terroiros illat, vális (emlékeimből azonnal felidéződtek a helyi és palackos élmények). Egyértelmű a fajta. Tölgyfa szép. Z: édeskés, későis v. a hordó(?)
Igazán különleges finomság mindenki számára. Az évjárat (nem feltétlen) determinál! Még most is vibrálóan intenzív, biztos van még benne jó pár hónap elevenség. Jó lenne később ismét visszakóstolni.
A technológia: "(...) 18 órás héjon áztatás (...) fele reduktívan, a másik fele új 500 literes tölgyfa hordóban erjedt, majd fél éves palack érlelést kapott."
Az eredmény: gyönyörű bor.
Barackvirág-narancs szín, friss, egyben terroiros illat, vális (emlékeimből azonnal felidéződtek a helyi és palackos élmények). Egyértelmű a fajta. Tölgyfa szép. Z: édeskés, későis v. a hordó(?)
Igazán különleges finomság mindenki számára. Az évjárat (nem feltétlen) determinál! Még most is vibrálóan intenzív, biztos van még benne jó pár hónap elevenség. Jó lenne később ismét visszakóstolni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése