Nyakas: kadarka rozé 2011.

A hagymahéj, és a piros között valahol, de mindenképpen kívánatos színnel tetszeleg ez a friss folyadék. Már előre csorgattam a nyálam, ami részben annak a ledérségnek köszönhető, amellyel a ruha - hiányossága okán - felvillantja az izgalmas tartalmat.
Pukkant a dugó a kihúzáskor, és felszállt jónéhány buborék, féltem, hogy talán sok lesz ez a szén-dioxid. Az illatára jellemző, hogy az első töltést kiöntöttem, mert azt hittem, hogy a frissen elmosott poharak nem lettek rendesen elöblítve. A második töltésnél belenyugodtam, hogy ez a bor ilyen. Friss, sőt nyers, az illata nem mondható kifinomultnak. Nem ittam még ilyen friss kadarka rozét, de azt hiszem, ez az állatiasság a fajtától származik. A kicsit kellemetlen illat egyébként hamar elszáll, marad egy enyhe gyümölcsillat, és muszáj végre belekortyolni ebbe a málnaszörpbe.
A buborék mennyiség szerencsére nem túl sok (úgy értem, nem zavaró), így jó egyensúlyban van a sav, alkohol, szárazanyag hármas. Ebből, és abból a tényből, hogy 11,5 % az alkoholtartalma, mindjárt látszik, hogy igazi üdítővel van dolgunk. Ej, de jól fog esni ez a bor nyáron, amikor a paszulyt kell majd kapálni!

Alkohol: 11,5%
Ár: kb. 1400 forint

Megjegyzések

  1. "Kézzel szedett"

    Én a hétvégén imádtam a sütés és az ebéd közben. Intenzív illatok, enyhe, de lendületes szénsavak, kiváló zamatok.

    VálaszTörlés
  2. Nekem most is nagyon tetszett, nyári fröccsnek is kiváló. Azért előtte persze tisztán is kóstoltuk, Zenina szerint nem csajos rozé. A kadarka szerintem kifigyel, remélem, jövőre is akad ebből Nyakaséktól.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése