Szőke Sándor Cabernet Sauvignon

Vásárlási filozófiám ennél a bornál: okleveles szőlész-borász mérnök kezei közül került ki, a szakértelem tehát nem hiányozhat, a mosolyogtatóan alacsony árát pedig talán a kiskunhalasi terroár indokolja, nem pedig a bor minősége. Csodát persze nem vártam, de egy próbát megérhet - gondoltam.
Kissé túlhűtöttem, de valahogy nem volt ideje megmelegedni, frissítő gyümölcsösségével meglepően hamar elfogyott. Kellemes, bájos, légies kis vörös, semmi szigor. A fajta tekintetében egy vakteszten kapásból megbuktam volna, a kékfrankos savanykája ugrott be, a nyelvközépi könnyed tannin pedig merlotra emlékeztetett, igaz, a cabernet gyümölcsvilága mindvégig szépen érvényesült. Hosszú utóíz nem elvárható, de nem is hiányzik. Az évjáratról a címke nem informál, a töltési dátum 2011-es, az üdeségből pedig arra következtetek, hogy 2010-es lehet.

Ez a bor egyike azon keveseknek, amely a magyar tömegfogyasztásra jellemző árfekvésben minőséget tud produkálni, jó lenne több ilyennel találkozni.

Megjegyzések

  1. ez lehet kedves Szőke úrnak a csúcsbora, hisz a szortimentje egyébként a 2 literes PET-es borokból (400 forint környékén) na meg 300 forint alatti palackokból áll (zalagyöngye, olaszrizling stb). nagyon bátor voltál:)
    ilyen kategóriát tudok neked még említeni a Grape Vine kft-től. ők hasonlóan "minőségi" termékeket gyártanak La fiesta, Dínom Dánom, Édes élmény és hasonló fantázianeveken. na a minap láttam meg véletlen egy ilyet:
    http://www.grape-vine.hu/index.php?lang=hu&fomenu=bor_reszletes&kategoria=borkategoria&katazon=18&borazon=156
    én nem mertem kipróbálni, de majd akkor te hátha:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves italosztály!

    Köszönöm a megjegyzésed! Vásárlás előtt nem néztem utána, hogy a Halasi Borászati Kft. és a Butélia édesvörös mind Szőke Sándor nevéhez fűződnek. Valóban a szortiment "presztízs" kategóriájába tartozhat, amelyet az is alátámaszt, hogy kétszer annyiba került, mint az általad említett palackok, a grafika ízlésesebb, a kombinát neve pedig nem is szerepel a címkén. Persze, ez nem azt jelenti, hogy minden nap ezt és ehhez hasonlókat kívánok fogyasztani, de ebben az árkategóriában szerintem rendben volt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése