Polgár cabernet franc barrique 2006

Érdekes, hogy nem sokkal egymás után került két 2006-os barrique cabernet. Jelen esetben a Polgár család válogatásában értelmezhetjük a tárgyév franc-ját. Állítólag Kopár, de nincs ráírva.

Fekete szín, meggy illat. Zaccos, vélhetően szűretlen. Bizonyára jelentős átalakuláson, az érés különböző szakaszain ment keresztül az elmúlt években. Semmi nem tolakszik belőle, nagy, elegáns, simulékony, magától értetődő. Tanninos-gyümölcsös, Z: kissé dohányos, G: banán illat. A franc fűszeressége megvan. A barrique nem nyomul, kíváncsi volnék, korábban milyen lehetett.

Még álljon itt a hátcímke idézete, mert ritkán találkoztunk eddig ennyire passzoló leírással:

"Mély sötét színű, nagy testű elegáns, izgalmas vörösbor. Illatban és ízben egyaránt édeskés, fűszeres, lekváros jegyek jellemzik. Lendületes savakkal rendelkezik, telt krémes ízű bor optimális fahordós érlelési jegyekkel kísérve. A korty hosszú lecsengésű, végén csokoládéra, érett szederre, szilvalekvárra emlékeztet. Tannintartalma markáns, de érett, nem borítja fel a bor egyensúlyát. Ajánljuk marhasültekhez, pecsenyékhez, érett, zsíros sajtokhoz."
LOT: 08029
14%

Megjegyzések