tizenegyesek 2

Ekkor (a kép tónusán is látszik :) már pirosabb volt a szemünk. Az is hozzátartozik a történethez, hogy két hullámban történt a kóstolás, mert az előkészítő csapat nyilván megérdemelt időnként egy-egy kortyot a szorgos és odaadó munkájáért, aztán amint befutottak a többiek, mindenki elindult az általunk kijelölt soron. A vacsora egyébként kevés kívánnivalót hagyott maga után, az is csak valami desszert lehetett - de ki bírta volna... Persze, Egyvalaki :)

Dúzsi Marci 2011
- tájbor, alk.: 11,5%
- G: ízében kadarka (édesség), Gy egyetért (könnyedség)
- E: lilán felhabzik, az hinném: zweigelt
- Gy: kis enyhe, + üdítő, - nincs tartalma
- Sz: a zweigelt egyértelmű, de keveset mond, + krémes a vége
- M: nyers (hús)

Mayer portugieser 2011
- savanyúkáposzta; lilás, de lilább volt a Marci
- Gy: fülledt, nem érződik az újdonság
- G: nem rossz, de nem is jó, tanninos (savanykás)
- a lányok sem rajongtak érte

Bodri Gúnár 2011
- portugieser, kékfrankos, alk.: 12%
- eddig ez a legtartalmasabb (KF miatt?)

Günzer portugieser 2011
- Jammertal-, Csillagvölgy-, és Bocor-dűlőkből, alk.: 13%
- E: jól épül a sor (emelkedő minőség)
- G: friss, vaskos, erőteljes
- M, Gy: az ízvilága OK, de valami hiányzik
- Z: édeskés, fűszeres

Heimann Idei 2011
- zweigelt, portugieser. alk.: 12%
- habos, bíbor szín
- E: gyanította a ZW-t
- Gy: kenőmájas
- Sz: viasz
- rozmaringos májas

Megjegyzések