Tamás Pince szürkebarát 2009

Az ötlet ugyan nem példa nélküli, de roppant eredeti. Héjon hagyják a gris-t/grigio-t/szürkét - a lilás csomagolású fehér szőlőt, és lám: rozé lesz belőle. Talán azért nincs ez feltüntetve, mert hivatalosan rozét csak kék szőlőből lehet készíteni?

Ez mindenesetre egyértelműen a szürkebarátból táplálkozik, nem déligyümölcsből, vagy eperből. Elismerem, hogy tényleg van valami a mások által emlegetett savanyúkáposzta-bukéban, de számomra sokkal erőteljesebb a fajtajellegből adódó illat és zamat. Eszembe jutott a badacsonyi vidéken volt Orbán-kóstolónk, ahol több ilyen erőteljes tétellel is találkoztunk - kizárólag fehérben. Nem könnyedségével hódít, talán ezért is tetszett.

Kishegyi dűlő
készült 788 palackkal
13 %vol

Megjegyzések