Köpcös és a többiek

Aznap este, amikor kóstoltuk e kettő bort, nem vágytunk nehéz, fajsúlyos élményekre. A rosé, illetve az alföldi homokon termő kékszőlő is ezt ígérte - akárcsak a borkereskedő. Kérdőn néztem a CS miatt, de az ismételt ajánlatra hagytam magam. Jegyzet ez utóbbiról készült, a rozéról csak emlékezetből.

Gere & Weninger rosé 2010 - talán Endre emlékszik az összetételre, de talán fel sem volt tüntetve. Közepes teljesítményt nyújtott, de ez 2010-ből nem is rossz eredmény. Mindene megvan, ami kell, semmi nem hiányzik belőle, jó ivású, vacsora mellé kitűnő volt.

Köpcös cabernet sauvignon 2008 - ha jól emlékszem három körben fogyott el, de kellett is neki hol a légüres térben, hol csak visszadugózva a hűtőben várakozni. Először jött a vásárláskori sejtés visszaigazolása, mert nem éppen laza, áttetsző, üdítőszerű vöröset kaptunk. A kissé alacsony hőmérséklet miatt sem mutatott sokat magából. Másnap már több illat és zamat jött, a harmadik esetben pedig: sűrű, sötét anyag, a korty a szájban öblítve szép gyümölcsös, majd kávé, kakaó, fajtás, zamatos, de a lenyelés után egyszerre eltűnik minden, csak a "pusztító" tannin és a kávés kesernye marad alkohollal. Nem gondolnánk, hogy a Kiskunság ilyen erős termést is tud produkálni, bár ennél a borászatnál nem idegen a korlátozott termés és az ászokolás sem. Megosztó és érdekes.

Megjegyzések

  1. A rozén nem szerepelt az összetétel.

    VálaszTörlés
  2. Az őszi nagytakarítás sodrában megittam ezt a tavasszal beszerzett W és G rozét. Egészen jól tartja magát. Ja, tartotta ...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése