Bankert: zöldveltelini 2010.

Egy számomra új név, vonzó címke, korrekt ár és zöldveltelini - ezek közül bármelyik elég lehetett volna a vásárláshoz, de még kaptam is egy korty kóstolót a boltban.
Kutatni ugyan nem kutattam még, de meglehetősen ritka ez a szőlő nálunk, a Soproni borvidéken kívül elvétve fordul csak elő. Lehet, hogy a tavalyi rossz időjárás (a hűvösebb idő, a több csapadék) eredményezte, de ez a bor olyan üde, hogy inkább már kicsapongónak, ledérnek gondolom. Zöldalma, bodza, grapefruit, mangó - ezek mind belefértek a palackba a bor mellé, ráadásul olyan mértékben, hogy inkább már túlzásnak éreztük. Ha üdítőital lenne, vagyis gyári termék, biztosan nem kértem volna belőle többet egy pohárnál, de hogy ezt a szőlő hordozza, van olyan érdekes, hogy elfogyjon.
Az édes érzete határozott, Gábor meg is jegyezte (felmentést adva önmagának is a hiányos létszámú társaság miatt), hogy Gyulának ez biztosan nem ízlene. Szerencsére a savai nem engedik eluralkodni a cukrot. Szép, kerek bor lett, tökéletes lenne, ha nem volna az a kusza gyümölcsözön. Érdemes megkóstolni!

Alkohol: 12%
Ár: 1500 Ft körül

Megjegyzések