Táltoshegyi olaszrizling 2006
Valakinél fajtája iskolapéldájaként olvastam róla, azonnal felkeltette az érdeklődésemet és rákerestem, lehet-e kapni. Még éppen lehetett, köszönöm Gyulának a logisztikát, megkapta érte méltó jutalmát! A termőterület roppant szimpatikus, a fajta iránti lelkesedésünk is töretlen. Gondoltam, nem nagyon lőhetünk bakot, hiszen Tóth Sándor szakmai kompetenciája nem vitás, még ha nem is a fősodorban tevékenykedik. A borász filozófiájáról nem volt egyértelműen kialakult benyomásunk eddigi tapasztalataink alapján, de most azt hiszem tettünk egy lépést, valami "lejött".
A papírra vetett jegyzeteink tanúsága szerint: egyértelműen fajtás, késői szüret, ásványos. Levegőzés után: szép, telt illatok, zamatok, élénk savak, a késői felhang visszavonult.
Az érlelés meghozta gyümölcsét: nemes, tiszteletet parancsoló, elegáns, és cseppet sem fáradt. 13%, pH 3,58
A hátcímkén leírt, a birtokra vonatkozó történeti áttekintés talán egy kissé túl sokat akar mondani. Hosszasan taglaltuk, értelmeztük jelentését, még számmisztikát is felfedezni véltünk benne.
A papírra vetett jegyzeteink tanúsága szerint: egyértelműen fajtás, késői szüret, ásványos. Levegőzés után: szép, telt illatok, zamatok, élénk savak, a késői felhang visszavonult.
Az érlelés meghozta gyümölcsét: nemes, tiszteletet parancsoló, elegáns, és cseppet sem fáradt. 13%, pH 3,58
A hátcímkén leírt, a birtokra vonatkozó történeti áttekintés talán egy kissé túl sokat akar mondani. Hosszasan taglaltuk, értelmeztük jelentését, még számmisztikát is felfedezni véltünk benne.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése