Fából vaskarikába
2011.03.19. Fából ki, acélba be. Fél évet érett fában az örsi rizling, de mivel mégiscsak újhordó, áttettük egy százas rozsdamentesbe. Fejtés, mintavételezés, kénezés, hordómosás. Talán laboreredmény is lesz!
GY: És, hogy milyen lett a bor? Hát, bornak éppen bor. Sajnos a satnya minőségű alapanyag enyhe ízvilágára rátelepült az új hordó, így olyan, mintha egy fadarabot rágcsálna az ember. Rizlinges, kis beltartalmú, enyhe savú, fás, valami megfejthetetlen furcsa illattal, ami szerintem nem borhiba, de nem is mondhatnám kellemesnek.
Ha már ott voltunk, a helyi Kovács pincészetet ismét meglátogattuk, ahonnan másfél liter 2010-es kéknyelűvel tértünk haza. Nagyon finom, ígéretes tétel, ugyanis a borász várhatóan megtart egy hordónyit további egy évig, mert a savai érlelésre alkalmassá teszik. Evidenciában tartjuk.
GY: És, hogy milyen lett a bor? Hát, bornak éppen bor. Sajnos a satnya minőségű alapanyag enyhe ízvilágára rátelepült az új hordó, így olyan, mintha egy fadarabot rágcsálna az ember. Rizlinges, kis beltartalmú, enyhe savú, fás, valami megfejthetetlen furcsa illattal, ami szerintem nem borhiba, de nem is mondhatnám kellemesnek.
Ha már ott voltunk, a helyi Kovács pincészetet ismét meglátogattuk, ahonnan másfél liter 2010-es kéknyelűvel tértünk haza. Nagyon finom, ígéretes tétel, ugyanis a borász várhatóan megtart egy hordónyit további egy évig, mert a savai érlelésre alkalmassá teszik. Evidenciában tartjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése