Évadzáró főzőcske

Volt nemrég egy bográcsozás. Előtte, közben, utána elfogyott néhány palack bor, az említésre méltókat az alábbiakban ismertetem.

Dobosi Pincészet olaszrizling 2009
Ismét egy Nivegy-völgyi minta, amelyet - többek között - majd szeretnénk helyben is kóstolni.
Illatos, kellemesen fajtás és friss, ugyanakkor kissé savhiányos volt ez a tétel, de ez nem vette el a kedvünket, jóízűen megittuk.

Dúzsi Kékfrankos Leányvár-dűlő
Nem tipikusan az a savanykás frankos, inkább testesebb, szekszárdiasabb. Lehet, hogy a dűlőszelekció is komolyabbá teszi, de a fahordó biztosan. Elegáns, komoly, de szerencsére nem túlzottan.

Lindmayer Egri Amazon 2008
Az eddig megismert kékfrankos és Primus után az Amazon nem durran akkorát. Merlot és CS az összetevők, mégis erre gondolkodás nélkül frankost kiáltanánk, olyan savanykás. A két összetevőtől várható tanninok nem jelentkeznek, bár lehet, hogy több időt kellett volna neki hagyni a levegőn.

Megjegyzések