Ó-primőr
Endre talált egy kereskedőnél Vylyan Bogyólét 2007-ből. Rárepültünk. Ritka érdekesség egy 3 éves beaujolais-technológiás vöröset kóstolni. Ez volt az eredeti nagy találkozásunk a szén-dioxidos maceráció magyar megvalósításával. Az élményt akkor nem rögzítettük, de azóta is él bennünk a halásztanyán kóstolt bor emléke.
Kezdjük sorban a jegyzetek alapján:
Illatában feketecseresznye, ízében meggy, mindez koncentrált formában. Érett borrá vált. Egyszerű, de megvannak a savai. Hosszas szellőztetés után összeáll a kép, a kezdeti kesernye távozik, és a különálló ízjegyek eggyé válnak. Mire a palack végére érünk, mindenki elismerően szól a korosodó primőrről.
Alkohol: 12%
Ár: 1500 Ft körül
Kezdjük sorban a jegyzetek alapján:
Illatában feketecseresznye, ízében meggy, mindez koncentrált formában. Érett borrá vált. Egyszerű, de megvannak a savai. Hosszas szellőztetés után összeáll a kép, a kezdeti kesernye távozik, és a különálló ízjegyek eggyé válnak. Mire a palack végére érünk, mindenki elismerően szól a korosodó primőrről.
Alkohol: 12%
Ár: 1500 Ft körül
Őszintén megvallom, én féltem, hogy egy megöregedett lét kapunk lét, és nemlét határán. Kellemes csalódás volt.
VálaszTörlésMegjegyzem még, hogy amikor először találkoztunk vele egy polcon, nekem rögtön megtetszett. Nagyon ötletes az elnevezés, amely a beaujolais-hoz hasonló hangzású, értelmes és kifejező. Ritka, elmés és szép magyarítás. Ehhez jött még a címke, amely játékos, egyszerű és szintén jól utal a technológiára. És még a tartalom is jó volt.