Primőr szezon

Sikerült kimosnom a kóstolási jegyzeteinket, így egy porrá vált fecni alapján próbálom felidézni a hétvégi esténket. Drukkoljatok, hogy sikerüljön! :)

Juhász Egri Rosé 2009
Egészen halvány rózsaszín árnyalattal, vasas illattal és vizes jelleggel köszöntöttek be Juhászék idén. Mindez savanykás, friss, tartályos bukéval megspékelve.






Kiss Gábor Rosé Cuvée 2009
Kiss Gábor narancsos-rózsaszín rozéja hosszan tartó szép élménnyel ajándékozott meg bennünket. Fehérboros, rizling-szerű indulás után késői jegyekkel, villanásnyi édeskés érzettel, ropival, cserjékkel, dzsindzsával, mézzel és grillázzsal találkozunk. A primőr frissesség ellenére komoly, kerek, nem is biztos, hogy megmondanánk róla, hogy az idei szüret eredménye. Vajon hordóban érett?



Bodri Gúnár 2009
Mind a Porugieser-Zweigelt összetétel, mind a bordós-lilás szín szépen illeszkedik az újboroktól elvárható képbe. A primőr jegyek szépen társulnak gyümölcsökkel, egyszerű, étel mellé könnyen fogyasztható kis vörös. Tetszett.





Ferenczi 1x1 2009
Áttetsző, silleres, piros színe hasonlít a tavalyi kiadáséhoz. Erdei gyümölcsök, eper és málna adja az illat- és ízvilág súlypontját, majd egy kis keserű érzetet hagyva maga után hirtelen távozik. Könnyed, légies, kissé hiányos extrakttal. 2008-as testvérének nem lép a nyomába.

Megjegyzések

  1. Érzésem szerint Gyula helyenként jóidulatú volt, vagy csak nem sikerült rekonstruálni a maradványokat. Nekem minden esetre KG vitte a pálmát a nem szokványos primőr-felfogással. Az 1x1 bár nehezen összehasonlítható egy rozéval, mégis utána sorolnám - a tavalyihoz önmagához képest mindenképpen, de a Gúnárt nálam legyőzte.

    VálaszTörlés
  2. Ismét csak kiviláglik, hogy szubjektív műfaj ez. Nálam a sorrend:

    Kiss Gábor rozéja csodás, nagyaranyra érdemes (erről azt hiszem, egyértelműen így nyilatkozhatunk mindannyian).

    Gúnár: nekem a maga egyszerűsége mellett egy jó értelemben vett asztali (értsd: beszélgetős, kajálós) minőséget képvisel és bár messze elmarad a tavalyi és tavalyelőtti vörös márton-napi borok kirobbanó vadságától, mégis van benne valami ebből.

    1x1: idén engem nem győzött meg. Legalábbis így frissiben. Később esetleg újra próbálkoznék vele, tavaly is tavasszal kóstoltuk, hátha addig történik vele valami, amitől legutóbb olyan jó lett.

    Juhász Testvérek: ez nem lett most átütő.

    VálaszTörlés
  3. Egy újabb 1x1 bontása után megerősítem a kesernyét. Szerintem kicsit sok, nem csak a lecsengésben, hanem már a kortyban is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése