Mayer Remete Cuvée 2006

Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Portugieser. Ez áll a főcímkén. Furcsamód a hátulján az oportót nem említik. Részben új tölgyfahordóban érlelt házasítás.
Hirtelen felindulásból, melegen bontottuk, úgy kóstoltuk, ezt fontos megemlíteni. A színe szép, pirosas-bordós, közepes sűrűséget mutat. Illatában a kékfrankos és a portugieser dominál, szerintem finoman gyümölcsös, édeskés. Zenina egy ponton bőrt kiált. Ízében már jön a komolyabb cabernet jelleg is, nem túl száraz, de markáns. Elsőre az illata harmonikusabbnak tűnt az ízénél, de nyilván túl meleg, ezért az amúgy nem magas 13%-os alkohol is többnek tűnik az erőteljes kipárolgás miatt. (Közben a hűtöben oxidálódik a dugó alatt.) Utóízében a gyümölcsök újra előjönnek egy leheletnyi fával keretezve. Ahogy hűvösödött, selymesebbek lettek a tanninok, de addigra túljutottunk a felén. A maradékot holnap megvizsgáljuk...

Megjegyzések

  1. Na ja! Kiáltottam volna, ha lenne hangom hozzá. Így csak suttogtam. És ezt a mondatot Gábor nem engedte beírni... de azért itt elsusogtam. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése