Óbor, vagy újbor? Másvilág

A kérdés az év más szakában (ma már) egyértelműen butaság lenne, ilyenkor esetleg feltehető. Ha másért nem is, mert most elő lehet hozakodni a régi bölcsességgel: biztosan nem az óbor a jobb, mert ha az lenne, már megitták volna.

Egyetlen újbort kóstoltam meg egyelőre, az alapján viszont én az óborra szavaznék. (Ilyen gyenge lábakon álló készítményt még alig ittam.) A szombati Márton napi összejövetelünk végére, remélem, másképpen fogok érezni!


A Szépművészeti Múzeumban időzöm és egy-egy tárlatvezetés, előadás előtt - amelyek tematikája mind a másvilág valamilyen megközelítése, értelmezése - magamhoz veszek egy korty bort. Ezen az estén a Sauska van itt, akik egyáltalán nem segítenek a fenti kérdés eldöntésében - nem is szoktak ilyen korán friss borral előhozakodni. ... maradnak az ó-k. (Ez olykor a vezetéseken is előjön, amikor az ember rácsodálkozik valamire.)

Három ó is lett (kettő pedig francia, de hogy ők mennyit értettek, azt nem tudom).
Egy ritka jó vezetés;
egy egész jó alap furmint, és
egy, kimondottan a Rembrandt kiállításnak szóló, hasonló nevű házasítás (amely eddig nem létezett más néven sem). Annak ellenére, hogy az összetétel végén kullog, a merlot-t éreztem benne egyértelműen.



Megjegyzések