Felpezsdülés Hajósról

Bennem már egy jó ideje érik az elhatározás, hogy Hajósra bizony el kell menni. Már csak a kultúrprogram végett is, hiszen 1.200 pince 24 utcában Európában is egyedülálló. (Halló, fiúk, ugye vettétek?) Hajós lakói javarészt svábok, így kicsit a családi kötődésem is belejátszhat az érdeklődésbe. Nyilván a bornak ehhez semmmmi köze...

fotó: civertan.hu
A minap Dorka ovistársának anyukájától kaptunk ízelítőt helyi termékekből. A legizgalmasabbnak a pezsgőt találtuk, bár a vélemények megoszlottak róla. Mint kiderítettem a Kovács Borház chardonnay-ből készített pezsgőjéről van szó, de az évjáratot nem tudjuk.

Az illata nagyon érdekes, a fiúk a korát emlegetik, nem tudják hová tenni. Endre szerint mustos illata van. Nekem, aki a koros fehér borokat nem mindig tudom értékelni határozottan tetszik, nem érzem öregnek, inkább tényleg a chardonnay figyel ki. A vérnarancs jutott eszembe róla, sava eléggé kemény, ízében mégis gyümölcsös. Valami érdekesség valóban van benne, de az összehatás nekem is, Endrének is határozottan pozitív.
Muszáj lesz elmenni... Családi látogatás pünkösdkor?

Megjegyzések