Szent Gaál Pincészet

A belvárosban, az "ezer éves" Garay Pincében kalauzolt minket Derda Tamás borász.

Zen: Ide már erősen késve és vidoran érkeztünk meg. A "puhány népség" levált, csak a kemény mag maradt. Ki kell emelni, hogy az előre bejelentettnél jelentősen kisebb létszám és a hatalmas késés ellenére nagyon kedvesek és udvariasak voltak velünk. Érdekes volt a pince - főleg az óriási fürdőmedence szerű kád. A borok kellemesek, de valószínűleg az előző pince tapasztalatai után nekem kevésbé kimagaslónak tűntek.

Gy: A belvárosi elhelyezkedés, az "1000 éves pince" ajánlás és az üvegajtós bejárat láttán múzeumi látogatásra készültem, jobb esetben tárlatvezetéssel. Ezzel ellentétben a fiatal borász fogadott bennünket, valódi pinceélmény volt, nem pusztán kulturprogram. A borok szerintem jók voltak. Már amire emlékszem...

G: A prémium kategóriás két utolsó tétel kifejezetten finom volt, még a nehéz, fárasztó nap végén is átjött a minősége.

E: Nekem is legalább annyit adott ez a látogatás, amennyit reméltem, sőt, mivel hiányzott a kóstolósorból, vettem egy fehér kadarkát, és - egy borozós alkalomtól igazán szokatlan módon - egy könyvet is.


Badarka fehérben '08 - Olaszrizling-Chardonnay
Kékfrankos Rosé '09
Bodorka '09 - Zweigelt-Portugieser
Kadarka '07
Cabernet Sauvignon '07 - 20%-a fél évig hordóban
Q Cuvée - CS, CF, KF, kevés Merlot is
Bikavér válogatás '07 - KF, Kadarka, Merlot, CF

Megjegyzések

  1. Kinyílott az említett 2007-es fehér kadarka.
    A fajta illata csak a harmadik alkalommal, igen hosszú szellőztetés után szabadult ki a fa és talán a palack buké szorításából, így változtatva kellemes itallá ezt a bort.
    A 15%-nyi alkoholt itt - először a szekszárdi borok közül - tényleg soknak találtam.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése