Simon: egri bikavér 2005.

KNÜDLÖF SÉ KNÜTIH
Hiszünk (többek között) a szőlőben, amelynek termőföldje a Síkhegy, hiszünk a hordóban, és hihetünk Simon Józsefben is, hogy mindig fogyasztható bort tesz le az asztalra.
Ilyen ez a bikavér is: kellemesen gyümölcsös illatú, jól csúszó (nem alkoholos, nem túl tanninos), de ízében azért inkább fűszeres. A két és fél évnyi fahordós érlelés csak az illatában feltűnő, az ízeket nem torzítja.
(A fajtaösszetétel nem szerepel egyik címkéjén sem, ahogyan - azt hiszem - más bikavéreken sem szokott. Csak most ötlött fel bennem, hogy ez milyen vicces: mintha a szabály úgy szólna, hogy a cuvée boroknál ez kötelező, de nyilván csak az számít cuvéenek, amire ez rá van írva, és ez a szó ráadásul lassanként eltűnik a címkékről.)
Alkohol: 13,5%
Ára: 2100 Ft körül

Megjegyzések