Bott Frigyes Grand 3 2009
Az elnevezést az összetétel inspirálta, zöldveltelini, olaszrizling és királyleányka egyenlő aranyú hazasításaról van szó. Az izgalmas elegyet a veltelini szép savakkal támasztja alá, a királyleányka a zamatokat és a lágyságot képviseli, az olaszrizling pedig folyamatos jelenlétével mindezeket karizmatikusan egyben tartja. Habár a technológiáról nincs sok információm, de talán nagy fahordóban válhattak ezek édesded egységgé. Később a pincészet honlapján fahordós spontán erjesztésről és több hónapos finomseprőn történő érlelésről olvastam, valószínűleg ez a bor is így keletkezett. A 13,5-es alkohol robusztussá teszi, de egyáltalán nem lóg ki belőle, semmiféle disszonancia nem töri meg a fajtákhoz képest grandiózusnak mondható Grand bársonyos harmóniáját.
A megfelelő alkalmat várja nálam ennek a bornak a nem grand változata, 2010-ből. Tudja valaki a különbséget?
VálaszTörlés