Több okból is visszatértünk korábbi tetteink színhelyére, a Szent-György hegyre. A Kardos Pince nincs benne a borutas menetrendben, a falun áthaladva, vagy azt megközelítve, a birtok bejáratánál elhelyezett tábla útmutatása alapján találhatja meg a szomjas vándor. A szimpatikus Gazda bemutatta szőlészeti és borászati technológiáit, és roppant kellemes környezetben, egy diófa (mi más?) árnyékában megterített, farönkökön körbe ülhető asztalon kínálta borait, hidegtál kíséretében. A tételek - 2-től eltekintve - mind az aktuális évjáratból valók voltak. A következő, mobilon készült jegyzet csak felületes betekintést enged a bő három órás élménybe, mindazonáltal egy tisztességes, hozzáértő ember hagyományos, kézműves munkájának finom gyümölcseivel ismerkedtünk meg. Kardos. 'meleg' pince olasz tartaly: keves sav, kesernyes olasz palack (apr): savasabb, illatosabb Chard: kerekebb, testesebb, enyhe sav Szurke tartaly: 'edeskes' lagyabb Cserszegi: halvany, illatos Muskotaly tart