Évzáró a farmamultinál

T. szerzőtársunk tegnap este szöveges üzenetekben tett bizonyságot szakmai elhivatottságáról. Remélem mielőbb kiegészíti e bejegyzést néhány egyéb adalékkal.

18:46
10-es Bárdos és fia irsai: tényleg jó.
(Azért írtam, hogy tényleg, mert ott van a 10 legjobb újbor között (valakik szerint). Ők egyébként egy másik borukkal is szerepelnek a listán. Kellemes, nem túlzó az illata. A sok-sok szén-dioxid jól passzol hozzá.)

19:11
10-es Juhász Paptag pinot rozé: kicsit lapos
(Utólag úgy gondolom, hogy az előző bor kavart be nálam, és ez csak az első benyomásom volt. Később is ittam még, megtetszettek a savai, és az utóíze is kellemesen gyümölcsös volt. Mégkésőbb ismét visszakanyarodtam hozzá, mert Bock rozéját jócskán felülmúlta. Persze nekem a pino általában jobban fekszik.)

19:54
8-as Tűzkő barrik chardonnay: jól csúszik a kecsketejben érlelt borjúhoz. Pont jól fás.
(Fahordóban erjesztett, barrik hordóban érlelt, szép, kerek bor. Tartalmas és erős, mint a szekszárdiak általában. Méltó egy nemes emberhez.)

20:12
9-es Tiffan's portugieser: hulla.
(Ennek a bornak szintén keresztbe tehetett az előző élmény, továbbá, hogy talán ezt is újbornak szánták, és bezárkózott. De kinek van ideje annyi várakozásra?)

20:42
8-as Takler kékfrankos: szép kerek, mint minden Takler.
(Valóban hozza azt az élményt, amit márciusban náluk megtapasztaltunk. Biztonságosnak nevezném az ő boraikat, mert kellően illatosak, szépek, fajtajellegesek - korrektek, nem lehet velük befürödni. Számomra azonban kevésbé érdekesek így. Nincs meg a szexepiljük, ami mögött az embernél mindig valami hiba, tökéletlenség, aszimmetria van.)


20:56
Mi a szűz must?
(Ez a kérdés a következő borhoz kapcsolódik. Sajnos nem kaptam választ, ebből is látszik, hogy Gábor sem ... )

21:07
9-es Bock rozé kékfrankos, portugieser, cabernet-k szűzmustjából: feltűnően keserű.
(Valóban mindent elvitt a korty keserű lecsengése. Egyébként érdekes, ízletes és frissítő (jócskán buborékos) volt. Továbbra sem tudom, mi az a szűz must, pedig most keresgéltem.)

23:32
10-es C-C Naturaqua, hozzáadott CO2-dal: csapnivaló
(Ezt egy vicces, de érthető lezárásnak szántam.)

Megjegyzések

  1. Egy céges bulihoz képest mindenképpen jó volt a borkínálat.

    VálaszTörlés
  2. Nem a szűztermésből készült must?

    VálaszTörlés
  3. A szöveg pontosan ez volt: kékfrankos, portugieser és cabernet fajták szűzmustjából. Ez legalább kettő, de inkább négy szőlőfajta szűztermését jelentené, amit nem tartok valószínűnek. Persze kizártnak sem.

    VálaszTörlés
  4. Bátaapáti Szekszárdnak számít, nem?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése