2006-os fehérek + bolgár

Tegnap Gyulával összejöttünk egy szakmai beszélgetésre, ami kóstolóvá fajult (nem annyira meglepő módon). Két hazai fehéret és egy külhoni vöröset bontottunk. A fele megmaradt, mert a háromból kettő nem nyerte el a tetszésünket.

Ami tetszett, az a Lesencefalui Chardonnay volt a Somlai Családi Pincészettől.
leírás: Gyula által hozzáadott megjegyzésben

A másik kettő: Jásdi Csopaki Olaszrizling, és egy Bulgáriából való Merlot.
leírás: Gyula által hozzáadott megjegyzésben

Megjegyzések

  1. Ej, biz' valami méreg lehetett a csúfabbik borok valamelyikében, mert igen fáradt vagyok egész nap. Még a fejem is megsajdult.
    Gyorsan leírom az élményeimet, mielőtt elfeledném őket.

    Chardonnay: első illatra, jól behűtött állapotban frissesség árad belőle, szénsavas, enyhén fahordós ízvilággal. Ahogy a szénsav távozik, a bor pedig melegszik, testesebb jegyek kezdenek előbukkanni, mintha egy évet öregedett volna. Összességében egy finom nyári italt kóstoltunk ászokhordós jegyekkel. A szénsav direkt jót tett neki, a gerince viszont kicsit enyhe.

    Olaszrizling: ami hiányzik belőle: az illat, az íz, a savak. Régebben is kóstoltam, a helyzet sajnos nem változott a tavalyi szériához képest.

    Merlot: Kellemes, szép illat, félúton a gyümölcsös játékosság és a férfias testesség között. Szánkba véve teljesen más a kép: átlag olcsóbor, semmi extra. Nem ittuk meg.

    VálaszTörlés
  2. Csak annyi még eme bejegyzéshez, hogy részemről nagy reményeket fűztem a Jásdi-féle rizlinghez, mert a Művelt Alkoholista néhány hónapja ódákat zengett róla. Mégsem vált be...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése