Konyári: Lolipop 2011.

Szinte hihetetlen, hogy csak most jöttem rá: nekem gyöngyözőbor kell nyári hűsítőnek (és tej, de ezt félve írom itt le)! Mindig piszkálnak a barátaim (épp csak addig nem mennek el, hogy nem is vagyok magyar ember (vessző is mehet a két szó közé)), amiért nem iszom fröccsöt, de nekem az túlságosan vízízű, vagyis híg. Belátom, hogy helye van a mindennapokban, mert a fröccs dolgozni is enged, sőt, aki felsorolja az összes létező méretet és arányt (vagyis típust), az valószínűleg még bevethető állapotban van. (De már az, aki méter x méter helyett hosszúlépés x hosszúlépésben adja meg a szőlőskert méretét ...)
Nyitáskor sauvignon blanc-t vélek felfedezni benne, később inkább chardonnay-t. Intenzív, az kétségtelen, jön a sok buborék, és mind hoz magával egy adag gyümölcsöt (akár rizling is lehet benne). Egyébként nincs fajtamegjelölés, annak ellenére, hogy OEM borról beszélünk. Az íze fanyar, itt ismét a chardonnay jut eszembe. Nekem (de csakis nekem) ehhez bejönne egy kevéske cukor tartalom, az ideálisnál szikárabbnak érzem így, a vége pedig határozottan kesernyés lecsengésű (azért mégsem rizling, úgy gondolom).
Jó ezt iszogatni.

Alkohol: 12%
Ára kb.: 1700 forint

Megjegyzések

  1. Kóstolhatnók...
    Érdekes címke és elnevezés.

    VálaszTörlés
  2. Többen mondták már, hogy fröccs helyett szódagéppel "megnyomják" a bort, és az milyen jó nyáron. Még nem vitt rá a lélek, de egyszer biztosan kipróbálom. Az a tervem, hogy előtte mélyhűtőben túlhűtöm a bort, mert a szén-dioxid hideg folyadékban jobban oldódik, kisebb bubik keletkeznek. Majd beszámolok a tapasztalataimról.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése