Lindmayer kékfrankos rosé

Híreink szerint az északi végeken a Hófehérke - Csipkerózsika - Piroska szentháromságban ölt testet Lindmayer György 2010-es szortimentje. Nem tudom, hogy a Felső-magyarországi megjelölés mit takar, de valamiért nem került rá az egri jelző.

Szóval Csipkerózsika: a csavarzáras palackozás jót sejtet, a nyári rekkenő hőségben nem trezorba való bort keres az ember lánya, hanem frissítőt - hiszen már régóta vágyik egy jó tutti-fruttis tételre. Fábián szerint ezt megkaphatja ebben a borban.

Rózsaszín, bordós beütéssel. Kellemesen szénsavas, kesernyés, savanyú. Eleinte még hiányzik az áhított zamat, de némi szellőzés és pörgetés után előbb illatban, majd később ízben is jön egy kis édeskés TF! Szerintem az elvárások nem teljesültek be ezzel a tétellel, de talán majd a következő (évben?) alkalommal...

Megjegyzések

  1. Talán FN (földrajzi jelölés nélküli) kategóriájú ez a bor, ezért nem szerepel rajta, hogy az Egri borvidékről származik. A magától értetődő jelentésen kívül (az alapanyagául felhasznált termés nem, vagy nem teljesen erről a borvidékről származik)még az az értelme is lehet, hogy ebben a kategóriában a fajta és az évjárat már 85%-os azonosság esetén is feltüntethető.

    VálaszTörlés
  2. Persze Gábor nem váltott nemet, hanem én voltam az a leányszemély, aki végre egy csajos tutti-fruttis (TF?! ezt már csak nem kéne rövidíteni így :D) roséra vágyott. Tudom, nem a legjobb évjáratot céloztam meg, de az utóbbi időben a fiúkban nagy a lelkesedés a rosék iránt, mégis kevés az "ütős" élmény. Valóban Csipkerozál sem bizonyult annak, de van egy új jelölt a tarsolyban. Kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  3. Ennyire általában nem prózai az ok, hogy miért is nem Egri. A megjelölés (OFJ) csak azért fontos, mert ebben az esetben az eredetvédelmi járulékot, illetve egyéb költségeket nem kell befizetni. Ez a bor is csak Egri szőlőből készült, csak ilyen okok folyamán nem lett Egri elnevezésű. Ja és nem Lindmayer György vagyok, csak egy helyi aki ismeri a bor előéletét.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése