Balatonszőlősi frissítők

Habár a nyárnak már nyoma sincs, két üde bort választottam némi tapas és egy baráti vidám este kísérőjéül. Mindkettő a Balatonfüred-Csopaki borvidékről származik, mindkettő csavarzáras és az ízvilágaik is kísértetiesen hasonlóak. A pincék elvileg különböznek, de összefonódásukról árulkodik, hogy mindkét palackon szerepel Fodor Béla neve.

Gellavilla Balatonszőlősi Olaszrizling 2007:
A tavalyról ismert üde ivólé a nyár és a fesztiválok hangulatát idézi. Jól behűtve a kóstolgatástól kezdve a mennyiségi szomjoltásig, szódával vagy tisztán a legjobb üdítőital, és nem utolsó sorban egy remek bor. Rettenetesen itatja magát, észre sem veszi az ember, hogy elfogyott. Elfogyott.

Béla és Bandi Rozé 2007:
Az impozáns traktoros címke a maga paraszt-retro hangulatával már első pillantásra szívembe lopta magát. A traktor fölötti Balatonszőlős felirattal ellentétben a hátoldalon a Balatonudvari megjelölés szerepel, amely némileg ellentmondásos. A bor Kékfrankos szőlőből készült, színe nem túl erőteljes, szép rozéárnyalat. Az előzőhöz hasonló frekvenciával kellett újratöltögetni a poharakat, ez is nagyon gyorsan fogy. Minden olyan hirtelen történt, hogy az ízére alig emlékszem, de ami megmaradt, az kifejezetten kellemes: zamatos, de nem tolakodóan, friss, amilyennek egy rozénak lennie kell.

Megjegyzések