Zavaros


Zavaros, mert nem tudom, miről is akarok írni.
A helyesírásról? Merthogy új van, és minden eddiginél megengedőbb (puhányabb) - írd úgy, ahogyan jólesik.
Borról? Varga legújabb újbora nem az első, hanem egy bor a címke szerint. Pardon! Ez megint csak helyesírás. Egyébként jó ez a csabagyöngye a maga 10% -ával, hiszen régen fordult már elő, hogy megittam egyszerre egy palackkal. (Ez nagyképűen hangzik. Inkább úgy mondanám: nekem bejött.) Igaz, hogy a 10 százalékos alkoholtartalmat megmosolyogjuk, ezt valószínűleg azért tesszük csak, hogy üdítőitalként fogyaszthassuk el az efféle folyományokat (ez véletlenül csúszott ki, és Arany azon elmélkedése jut most eszembe, amely a mártat és az öntés (netán fordítva?) - akkor még valószínűleg modoros - képzői körül forog).
Családi állapotról?
Kölyök, kölyökkutya. Kaki, pisi, felvigyázás, játék, tanulás, miegymás. Ha a kutyakölyök akkora feszültséget okoz, hogy meg kell innom egy Varga-féle (ennek is változott a lehetséges írásmódja) bort, mi lesz, ha gyerekem lesz?!

Varga újbora, ez a csabagyöngye igenis jó. 500 forint. Mindenki igyon egyet! (Hátha akkor a többi borát külföldre viszi!) Már megint gonoszkodom és kritizálok, pedig én is tudom, hogy a pozitív megerősítés visz csak előre. Ez kell az eb-, és az embergyermeknek is.

... ennyi pénzért mindenképpen jó vétel. Pláne az, ha vesszük, mennyi újbort el lehet adni Mártonra hivatkozva, és azokban is sokszor csak annyi izgalom van, mint egy üres kottában. Az van benne, amit beleképzelünk.
A bort OFJ-nek gondolom ("Balatoni"), ami már elég nagy mozgásteret biztosít a borászatnak, de mégsem lehet szedett-vedett, és dicséretes, hogy betétdíjas palackba "csomagolják".


Megjegyzések