Szarka Dénesnél

Dénes kivitt minket a Juharosba, sár, vadnyomok, ökoloógiai megközelítés, narancs olaj, vízüveg, kvarc talaj. 2 ha, élesztőhártya kísérlet, tudatos fejlődés, birtok- és brand építés.
Mád 2013: furmint Dancka. Település szintű bor. Lendületes, közepesen tartalmas, gyümölcsös és ásványos.
Mád hárslevelű 2013: Juharos. Hasonló stílus, ásványos, kerek, szőlős. 7g cukor, 7% sav.
2014 Offdry furmint: aszúszemmel "javított" must, szamorodni alapanyag frissen tartva, kénezve. Reduktív szamorodni. Késői, botrytis is megjelenik. 10g cukor. Izgalmas, sokrétű.
Édes cuvée 2012: furmint, sárgamuskotály, hárslevelű, töppedt szemekkel, szamorodniként, több mint egy év palackéréssel, de ez minden borra jellemző. Gy: Gyönyörű!
Édes cuvée 2014: Kevesebb hárs, sokkal több botrytis, a technológia ugyanaz. Erdő, avar, fanyarság. Savasabb. 140g
6 puttonyos aszú 2007: 180g, 7,5% sav, 2 év hordó, egyöntetű, koncentrált, Gy: ez nekem már túl sok. Sav, ásványérzet, cseresség: ezek adják az aszú alapvető ízeit.


Megjegyzések