Megkövezésre várva

Nem véletlen a cím, minden borkedvelő - főleg férfi ember - elborzadva fogja olvasni a bejegyzésem. Fröccsöt nyugodtan kérhet az ember lánya bárhol, nem fognak rábámulni, és szörnyülködni, amikor elé helyezik az italát. Bezzeg, amikor kiejtem a számon, hogy kérek 1:1 arányban száraz vörösbort és narancslevet, akkor a szemöldökök az égbe szaladnak, minden boros ismerősöm "szégyen!"-t motyog az orra alatt. De én vállalom: szeretem ezt az üdítőt. Nem, határozottan elutasítom a vörösboros kólát. Kikérem magamnak! De ez a gyümölcskoktél az én gyengém.

Még régen történt, valami hajdani céges bulin, hogy kancsóban egymás mellett figyelt a bor és a narancslé. Szomjas voltam, de untam magában a narancslevet, hát összeöntöttem a kettőt a poharamban. Azóta is időről időre felbukkan az életemben a cucc. Na nem naponta. Sőt ritkán. De mindig jól esik.

Forrás: Fickriver-Scartist
Egyszer, egyetlen egyszer egy idősebb pincér volt, aki rezzenéstelen arccal vette fel a rendelést, majd visszamondta, hogy akkor tehát egy Mussolini koktél lesz. Nagyon örültem, hogy a) megtudtam a nevét, b) végre nem kapok lesújtó pillantásokat. Az ismerősök megoszlanak, mert van aki miután megkóstolta, azóta maga is nagy fogyasztójává vált, de van aki azóta is borzongva emlegeti az élményt. A képen nagyon jól néz ki, de többnyire egy rostos, meggyléhez hasonló kinézetű furcsaság lötyög a pohárban, szóval megértem az ellenérzéseket, de a bátraknak javasolok egy kóstolót.

A minap a munkatársaimmal ültünk be több pohár kellemes spanyol bor után valahová. Fröccshöz már nekem tél van, a bort sem kívántam tovább, eszembe jutott az én kis koktélom. Következett a szokásos: "Tőled ezt nem vártam!" megjegyzés, meg a pincér leírhatatlan arca. Egyszer csak Szilvi megszólal, hogy ő ezt ismeri, Mis-Másnak hívják. Horvát felmenői lévén sokat ivott ilyet ifjúságában. (A részleteket majd ő ecseteli, ha gondolja, csak a szülők utólag ne akadjanak ki... :D) Jól rákerestem a Mis-Más szóra, de nem sokat tudtam meg. Valahol horvát giccsnek titulálták (igaz Fantát emlegettek hozzá, ami szerintem is elborzasztó lehet), illetve büntető jogi kategóriaként fut. Kíváncsi vagyok mit jelenthet a szó.

Most pedig dobigálhatjátok a követ rám... 


Megjegyzések

  1. A mismás a Magyar értelmező kéziszótár szerint egyszerűen csak bizonytalan egyveleg.

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom (vagyis imádtam, a gyomrom már nem bírja a savakat), gyönyörű, ahogy a két eltérő sűrűségű ital rétegződik, és milyen egyszerű a létrehozása! Rita

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem, tényleg Fanta volt :D

    VálaszTörlés
  4. Azt hittem azért a megkövezés, mert szegény Ducét is megkövezték miután fellógatták a benzinkúton a partizánok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése