Kattra rozék 2011-ből

Etyeken jártunk pincenézőben (idén nem nem először), úgyhogy a helységnévtábla előtt jobbra letértünk. A jobb oldali ajtón volt nyitva-tábla, így Kattráékhoz tértünk be tanácsért. Persze üres kézzel nehéz távozni, ezért a többször jól bevált rozé-sémát követtük. Az alábbiakat tapasztaltuk.

merlot:
illat: málna, illatos fehérborokra jellemzően erőteljes ... , E: ottonel, Z: (vakon) fehér
íz: szénsav van, vékonyka savgerinc, likőrös zamat, így is erőteljes, édeskés, Z: (vakon) rozé, vagy siller. Alkoholja nem csekély, és valóban: 13,5%

pinot:
illat: savanyúcukor
íz: a klasszikus, színes savanyú keménycukorka
Fura, inkább hagyjuk...
12,5% alkohol
Z: nőcskés, illatos, áfonyás
Szerintünk továbbra is fura.
Másod- és harmadnap is ugyanaz az eddig soha nem érzett buké.

UI: Érdekes módon, az egyik parafás, a másik szilikon dugós.

Megjegyzések

  1. A tegnapi kóstolón már én is azt mondtam, hogy ami sok az sok. A pinot rozé aromája annyira durván cukorkás, kékáfonyás, hogy bornak nehezen élvezhető. Valóban nagyon furcsa élmény. :)

    VálaszTörlés
  2. Eljött az idő, hogy kibontsam én is az enyéimet, legalábbis a pinót. Az első korty után nekem kifejezetten tetszett, igaz, tikkadt ember jól behűtött rozéval álmodik... Az enyhe szénsav is jól oltotta a szomjat, és első blikkre nekem nem volt csajos, sőt, inkább kemény savú fehérbor jelleget öltött. A második kortynál viszont igen, ott a félreérthetetlen SAVANYÚCUKOR! :) Meg egy kis fajélesztő. Meg valami édesség a merev sav mellett. És egy kis utókesernye, amelyről megint a fehérek jutnak eszembe, és szerintem pont ez a baj vele: küzd a hízelgő marshmallow a keserűmandulával és a monstre-savakkal. Röviden: egy bajuszos hölgy. Mégis, minden devianciája ellenére fenntartom, hogy jól behűtve életet menthet.

    Csak nem álltam meg, kibontottam a merlót is. Na, ha a másik savanyúcukor volt, akkor ez porcukor. Sok ízt nem érzek, elnyomja az alkohol. Sajnos nekem ez nagyon nem...

    VálaszTörlés
  3. Feketeribizli, energiaital. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése