Váli szürkebarát 2010

Egyszer már kóstoltunk héjon tartott szürkebarátot, az is meghatározó élmény volt, de ha lehet, ez még azon is túltett!

A technológia: "(...) 18 órás héjon áztatás (...) fele reduktívan, a másik fele új 500 literes tölgyfa hordóban erjedt, majd fél éves palack érlelést kapott."

Az eredmény: gyönyörű bor.

Barackvirág-narancs szín, friss, egyben terroiros illat, vális (emlékeimből azonnal felidéződtek a helyi és palackos élmények). Egyértelmű a fajta. Tölgyfa szép. Z: édeskés, későis v. a hordó(?)

Igazán különleges finomság mindenki számára. Az évjárat (nem feltétlen) determinál! Még most is vibrálóan intenzív, biztos van még benne jó pár hónap elevenség. Jó lenne később ismét visszakóstolni.

Megjegyzések