Szászi Szent György-hegyi pinot noir 2008

A három év nemigen érződik rajta, sőt, kicsit vadnak, harsánynak tűnik. Ezt lehet, hogy a feltűnő (14,5%-os) alkohol okozza. Tempera, zsírkréta, friss újság, haramia csersav-terroir kombó, stop! Várok, hadd szellőzzön, addig beírom a rizlinget...
...Start! Nos, ez nem sokat változott, az etanol továbbra is emberes, a tannin húz, de ha ettől elvonatkoztatok, akkor találok egy kis gyümölcsöt ebben a brutál dominában. Megpróbálnék elfektetni egy ilyet még vagy két évre, hátha kikupálódik, az alkohol és a savak bizonyára szépen tartósítanák.

Megjegyzések

  1. Mi is elfogyasztottuk, én nem éreztem "brutálnak", viszont a fektetés lehet, tényleg jót tehet, mert (egyenlőre?) nem találom a fajta gyümölcsösségét, játékosságát.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése