friss gris

Az előző alkalommal említett friss sorozat másik tagja ez a badacsonyi szürkebarát (a harmadik az illatos). A 2010-es év nem biztos, hogy kedvez a reduktív grigio-nak, ugyanis meg sem közelíti a rizlingeket. Nyilván más adottságokat és értékeket kell keresni a különböző fajtákban, éppen ezért nem is igazán értem az ötletet. Bár az is igaz, hogy máshol jól sült el a próbálkozás, itt mégsem találták meg Laposáék a mondanivalót. Ha jól figyel az ember, felfedezhető a fajta, de hiába a vulkáni talaj emblematikus és méltán híres szőlője, ez most kevés az üdvösséghez. Savak vannak, persze, hogy is ne lennének, hiszen az évjárat és a terroir diktál, viszont nem áll össze a kép. Talán egyszer megérne még egy próbálkozást, mert egy mérés nem mérés - mint azt hajdani mestereinktől is megtanultuk.

Megjegyzések