Kövesdi epres

Visszaolvasva a korábbi megemlékezéseket, mindkét alkalommal megemlítettük. Így lesz ez most is. Lelovits Tamás lehet, hogy eper-fajélesztővel készíti a mindenkori roséját, bár inkább azt tudom elképzelni, hogy a technológia és a termőterület, na meg persze a szakértelem teszi minden évben olyan ellenállhatatlanul gyümölcsössé a borát. A gyümölcsös jelző ne vezessen félre senkit: nem parfümös, lehengerlően népszerűre hangolt tétel, ez a 2010-es sokkal inkább a komolyabbak közül való - ellentétben a termelő 2009-es elképzelésével.

Idén párban kóstoltuk primőr portugieser kollégájával. 2 nap eltéréssel kerültek palackba (295, 297), mindkettő 12,5-ös alkohollal bír. Lássuk a 2 hete papírra vetett benyomásokat, először a rozéról, majd új bejegyzésben az OP-ről.

- OP, KF, CS, CF, SY
- sötét rozé szín
- kidugózás után az illata mogyorós
- eperbefőtt (v. erjedt? Z) lecsengés
- elsődleges savai nincsenek, de mégsem hiányos
- van kesernyéje is
- később az illatában is mogyi - Endre tagad
- ásványos, fanyaros, sós, kesernyés
- rozéhoz képest kevés a sava
- silleres zamatok
- nagyon sokára: ragasztós, petróleum, szénhidrogén

Megjegyzések