Novemberi hordó- és tartályminták

Az elmúlt hétvégén Ábrahámhegyen jártunk, hogy ellenőrizzük gyermekünk testi-lelki fejlődését. Megtöltöttünk három butykost: egyet apám szürkebarát-rizling-egyebek 5 hektós fahordós tételéből, illetve egyet-egyet a saját olaszrizlingünk reduktív (üvegballon) és oxidatív (új tölgyfahordó) változatából. Eddig apámé nyert a maga friss, gyümölcsös zamataival. Egyébként mindháromnál bizonyos fokú savhiány fedezhető fel, a korty inkább az élénk savanyú ízével vezettetik meg, nem pedig a girincével. Egy hónap múlva visszatérünk, meglátjuk milyen az előrehaladás.

Hazafelé egy szomszéd kérésére betértünk a helyi Kovács Pincészethez egy kanna rizlingért, de ha már ott voltunk, hoztunk 2009-es száraz muskotályt, szintén '9-es zweigeltet, és sikerült kérnünk egy kis mintát a '10-es kékfrankos rozéból is. Nos, ez megosztotta a társaságot, mert amíg Gy és E elfogadható, de semmiben sem kiemelkedő borként jellemezték, addig Z és jómagam kifejezetten lelkesedni tudtunk az üde, illatos, zamatos újborért.

Megjegyzések