Töpörödött szőlő löttyök

E bejegyzés szereplői nem a Vayi után léptek fel, hanem néhány hete, de nem akadt senki, aki megelőzött volna a rögzítésben. Szóval most csak a jegyzeteinkre, illetve néhány emlékfoszlányra hagyatkozhatunk. Fontos rögzíteni, hogy a "lötty" nem pejoratív értelme miatt került kiválasztásra hosszú tanakodás után...

Szeremley Badacsonyi Zeus 2002

Erre azért voltunk kíváncsiak, mert nemrég megittuk a régóta őrzött 2000-est.

Először fa, ázott fa, majd muskátli. Illatából nem következtetünk édes mivoltára. Szép, kerek, de valami hiányzik. Almás savak, savanyka. A nyelv közepét hidegen hagyja. Nyomokban megvan a vulkán. Édes létére kifejezetten könnyed, nem sokall be az ember, ez a varázsa ennek a bornak. Egyedülálló, különleges, de a 2000-est nem éri utol.




Áldozói Zenit Főbor 2003

Ezt pedig azért választottuk mellé, mert borkereskedőnk ajánlotta, mint különlegességet. Az biztos, hogy nem mindennapi bor, de valamiért mi az adott napon nem nagyon találtunk benne szerethetőt. Előbb-utóbb vissza kell kóstolni.
Elsőre az illata és az íze is fenyőfa. Furcsa, mert félédes, ezért ugye szárazabb mint az előző, de furcsán: úgy szárít, mint a vörösbor tanninja. Erős, 14,5%. Kriszta ásványosságot fedez fel, másvalaki kesernyét. Valami nagyon furcsa zamata van, nem tudjuk hova tenni. Nem is rossz, de nem is finom. Endre véhgül újra megerősíti a fenyőt, de fűrészpor formában.

Megjegyzések