Köpcös Kékfrankos Siller 2008

Kedvenc wekerlei borkereskedőnk ajánlására kóstoltuk meg a címben szereplő tételt, Léder Zoltán borát Csengődről. Nagy sikert aratott. Szörpös a színe és az illata is, de az íze is hordoz ilyen jegyeket - ebbe a gyümölcs és az édeskés íz is beleértendő annak ellenére, hogy száraz bor. Enyhe tanninos érzet mellett egy kis olyan savassága lehetne, amely "megvezeti" a kortyot. Ettől eltekintve hibátlan kísérője volt a hideg vacsorának.

Megjegyzések

  1. A második palack sajnos gyengébben teljesített. Valami dugósság kúszott az eperbefőtt mellé, amely ki sem szellőzött. Illatban és ízben is maradandó károsodást szenvedett.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon fincsi, tökéletes málnaszörp.
    Lenyelve annál kicsit savasabb (és, gondolom, nem citromsav miatt), de ennek tényleg korábban volna a helye, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk.
    Én csak kóstolgattam, de ahhoz is nagyon jó volt.

    VálaszTörlés
  3. Tegnap a Gyuláét is megittuk - ha már torkos csütörtök.
    A harmadik töltés után mertem csak kimondani, hogy messze nem olyan jó, mint az egy héttel ezelőtti. (Krisztának ugyan többet mutatott, de akkor ő beteg volt, így nem vehetjük komolyan a véleményét.) Gyula a bejegyzés (megjegyzés) alapján kiemelkedőbb élményre számított, de csak jót kapott.
    Ennyiben maradtunk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése