Lenkey Tokaji Fordítás 2003

Gyorsan leírom, mielőtt elhalványodna - mint a múlt heti KG-P-2009... (Apropó, valaki nem emlékszik?)

Ebben a műfajban (sem) nem igazán vagyok jártas, de igyekszem megörökíteni az élményt. Óarany színű, tapadós konzisztenciájú, fajsúlyos tétel - a termelő nyilatkozata szerint kísérleti:

"Az aszútészta felét a Bomboly-dűlő hárslevelű mustjával, a másik felét a Hegyfarok-dűlő furmint újborával önöttük fel. Az erjedés májusi befejeződése után a két tételt házasítottuk és együtt érleltük tovább tölgyfahordóban."

Hidegen kezdtük a kóstolást, ekkor a furmint szerintem kifejezetten dominált. Zen szerint egy csipetnyivel több savval jobb lenne, de azért így is finom. Kellemesen vaskos a korty, nem negédes, ráadásul egy olyan egyedi kesernyéje van, ami kifejezetten jót tesz azzal, hogy nem az édes utóíz marad, hanem egy mandulás-mézes-gesztenyés kellemesen fanyar lecsengés - ez tetszett mindkettőnknek!

Megjegyzések

  1. Sajnos ehhez a borhoz még nem volt szerencsém, de a Lenkey féle borokhoz már igen, végigkóstoltam egyszer a kínálatát a borfesztiválon, nekem nagyon bejött.
    Ha nincs ellenetekre, akkor feltenném ezt a postot a blogomra, mint linket, ugyanis gyűjtök minden efélét: tokajilite.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy hasznos infót találtál nálunk! Esetleg nézz még rá a Label Cloud-ban a Tokaji cimke alatt található többi bejegyzésünkre is.

    VálaszTörlés
  3. Igen, már átbogarásztam őket, nagyon tanulságosnak találtam.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése